Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu
- Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
- Hamur malzemelerinin tamamını derin bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. (Ben biraz dokulu sevdiğim için fazla yoğurmadım hamur toplanınca şekil verdim)
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. (19 civarı çıkıyor) Tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Küçük bir kapak ya da krema sıkma duyunun arkası ile üzerilerine şekil verin.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. (24-25 dk)
- Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları servis yapın.... AFİYET OLSUN 😙
Çok güzel görünüyor :) Eline sağlık
YanıtlaSil