16 Haziran 2020 Salı

Irmik Tatlısı/ Yogurt Tatlısı



Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu





  1. Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
  2. Hamur malzemelerinin tamamını derin bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. (Ben biraz dokulu sevdiğim için fazla yoğurmadım hamur toplanınca şekil verdim)
  3. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. (19 civarı çıkıyor) Tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Küçük bir kapak ya da krema sıkma duyunun arkası ile üzerilerine şekil verin.
  4. 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. (24-25 dk)
  5. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları servis yapın....          AFİYET OLSUN 😙 

1 yorum:

Indirimli Alışveriş

Merhabalaaar... Her seyin fiyati 2-3 katina çıkmışken  Taksim Pazar  sitesinin herkese inat fiyatları düşük tutmasi mukemmel olmis dogrusu....