7 Haziran 2017 Çarşamba

Acve Hurması nedir? Diğer Hurmalardan Ne Farkı Vardır?

Herkese merhaba.
Bugün bloğumun konuğu Acve Hurması. Peki nedir bu Acve Hurması, ne işe yarar, diğer hurmalardan farkı nedir?



Acve hurmasi Medine'de yetişen en kaliteli ve en yumuşak hurma olarak bilinır.
 Rengi görselde göründüğü üzere siyaha çalıyor.
Dünya üzerindeki en pahalı hurma olarakı bilinen Acve Hurması, oldukça küçüktür (ortalama olarak iri bir zeytin büyüklüğündedir. )
Ayrica Hz. Muhammed (S.A.V.)'in kendi elleriyle diktiği söylenir.
 Acve Hurmasının içeriğinde potasyum, fosfor, demir, B1, B2, A, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve protitin içeriyor bunların da çeşitli faydaları var elbet.
Gelin biraz bunlardan bahsedelim:




• Acve Hurması içerisinde çok fazla fosfor bulunduğundan, kısırlığın önüne geçer. Aynı zamanda kısırlık sorunu olanlarında iyileşmesinde kullanılabilir.

•Acve Hurması, rahim kaslarını güçlendirir. Bu yüzden doğumu kolaylaştırır. Doğum sonrasında ise ağrıyı ve acıyı en aza indirir. Bunun için doğumdan 1-2 hafta önce her gün tüketilmesi tavsiye edilebilir. İşte bu yüzden Gaziantep ı altüst edip Acve Hurması arayışına girdim. Günde 7 tane yiyin deselerde bana çok fazla geldiği için ben 3 ile 5 arasi tüketmeyi tercih ediyorum. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var. Bu hurma doğuma hazırlık sürecinde kullanıldığı için 36. Haftadan önce kullanmanızı tavsiye etmem. Aksi takdirde erken doğuma neden olabilir. 

• Ayrıca Sarılık hastalığına yakalanma riskini azaltır. Ben doğum çantamın içine bikaç tane ekledim bile. Neden diye sorarsınız benden size bir sır olsun doğar doğmaz bebeğimin damağında azıcık da olsa bu hurmadan süreceğim bilimsel olarak bir yerde yazmasa da bebeklerin sarılığa yakalanma olasılığını azaltıyor. Bunun sebebi de içerdiği fruktozdan dolayı vücut için tam bir enerji kaynağı olması ve güçsüz kalınan durumda vücudun direncini artırıyor olması.



•Ayrıca bağırsakları çalıştırma ve iştah açma gibi etkileri de mevcut bu nedenle çocuklarımıza hurma yeme alışkanlığı kazandirmaliyiz.

•Vücuttaki toksin atılımını kolaylaştırır. (Diyet yapanlara kesinlikle tavsiye ederim)

•Acve Hurması içerisindeki bol miktarda demir içerdiğinden dolayı kansızlığa karşı en güzel doğal ilaçlardan biri.
•çeriğinde fosfor-potasyum olmasından dolayı bebek gelişiminde çok önemlidir. Bu nedenle emziren annelerin de bol bol tuketmesinı tavsiye ederim.
Fiyatına gelecek olursak ortalama 80 lira civarında. Ama ınternette biraz fırsatçılık yapıp kilosunu 120 liraya satıyorlar. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız benim gibi aktarları turlamanızı tavsiye ederim. Çünkü fiyat farkı resmen koca bir uçurum.

18 yorum:

  1. Hurma bu her derde deva ☺️

    YanıtlaSil
  2. Hurmayı bende oğlumda çok tüketiyoruz 😊 Ananem hacıdan gelirken getirmişti bu hurmadan çok güzeldi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kıymetli bir hurma canım. Size de şifa getirsin 🤗

      Sil
  3. Ne kadar bilgilendirici bir yazı hazırlamışsınız :) Hurmayı ben de çok severim :))

    YanıtlaSil
  4. çok severim ama bir ramazanda birde umreden gelenler olduğunda aklıma geliyor sanırım yemek. Çok güzel bir yazı olmuş kalemine sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım evden eksik edilmemesi gereken bir gıda ama çoğu zaman unutuluyor

      Sil
  5. Bu büyük hurmaları çok severim tadı da bir başka oluyor. Hamilelik boyunca da çok tükettim sanırımçokta faydası oldu😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilelik döneminde mutlaka tüketilmesi gerekenler besinlerden biri 🤗

      Sil
  6. Hurmayı çok severim gerçekten ucuzlarıyla arasında çok fark oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bulmak biraz zor olsa da tadı gerçekten digerlerden daha lezzetli

      Sil
  7. Hurmayı çok sevenlerdenim. Ama her çeşidini değil elbette :)

    YanıtlaSil
  8. Canım şeker olmasin bu sefer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peygamber efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde hurmayı tek sayılarda tüketmek şifa getirir çift sayılarda tuketme hastalığa neden olur. Şeklinde ifade etmiş. O hastalık da günümüzdeki seker hastalığı.O nedenle bende tek sayılarda tüketmeye dikkat ediyorum.

      Sil
  9. hurmaya bayılırım, eşim en son Kudüs hurması almış kilosu 50 TL ydi, daha pahalısı da oluyor demekki, ama yararlarına bakınca, fiyatı önemli değil tabi. verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kudüs Hurmasının da çok duydum canım ama henüz deneme fırsatı bulamadım. Bu hurmayı da ozellikle doğuma hazırlık sürece için aldım 💖

      Sil

Indirimli Alışveriş

Merhabalaaar... Her seyin fiyati 2-3 katina çıkmışken  Taksim Pazar  sitesinin herkese inat fiyatları düşük tutmasi mukemmel olmis dogrusu....